Main img

Ποιοι είμαστε

Η Λουξ σήμερα

 

Εργοστάσιο λουξ Ιωάννης και Πλάτωνας Μαρλαφέκας

 

Ο τρόπος λουξ

Υπάρχει κάτι μοναδικό στην ποιότητα των εσπεριδοειδών της ελληνικής γης. Σε αυτή τη φυσική ανωτερότητα που έχουν τα ελληνικά φρούτα, η Λουξ προσδίδει μια υπεραξία, δημιουργώντας παραδοσιακές, φυσικές και αυθεντικά ελληνικές γεύσεις.

«Καλό προϊόν». Δεν είναι απλά ευχολόγιο ή κάποιο «μυστικό» της Λουξ. Είναι η επιτομή του «ήθους λουξ». Είναι μια καθημερινή πρακτική, άρρηκτα συνδεδεμένη με το σεβασμό για τον καταναλωτή και το αυτονόητο δικαίωμά του για ποιότητα και απόλαυση.

Έπειτα, είναι οι αρχές και οι αξίες που μεταλαμπάδευσε ο πατέρας Παναγιώτης Μαρλαφέκας στους γιούς του, Κώστα, Γιάννη και Πλάτωνα. Επιχειρηματικά να βασίζονται στο τρίπτυχο: χρηστή διοίκηση, λιτή διαχείριση, επακριβή μέτρηση και γνώση του κόστους. Και ηθικά να πορεύονται με ένα σταθερό και αδιαπραγμάτευτο πλέγμα αξιών: πάθος για ποιότητα, φλόγα για δημιουργία, δίψα για καινοτομία, σεβασμός στον άνθρωπο και, πάνω απ’ όλα, ήθος και μέτρο».

 

Οι Άνθρωποι μας

Το ανθρώπινο δυναμικό είναι από τα πιο πολύτιμα κεφάλαια για μια επιχείρηση λόγω του ότι αποτελεί το κλειδί της επιτυχίας, αφού η κάθε επιχείρηση εξαρτάται από την παραγωγικότητα και τις πρωτοποριακές ιδέες των εργαζομένων της. Σήμερα η Λουξ απασχολεί 120 άμεσους και έμμεσους εργαζόμενους σε Αχαΐα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η ανάπτυξη του δικτύου της, που φτάνει μέχρι σήμερα τα 75.000 σημεία πώλησης, υποστηρίζεται από περισσότερους από 500 αντιπροσώπους που καλύπτουν γεωγραφικά το σύνολο της χώρας, με όλα τα βοηθητικά μέσα πώλησης, όπως ψυγεία, ράφια καθώς και πλήρες διαφημιστικό υλικό.

Οι άνθρωποι και οι συνεργάτες της αποτελούν μια συμπαγής ομάδα, άρτια ειδικευμένων και έμπειρων στελεχών, με μεγάλη ποικιλία γνώσεων και δεξιοτήτων που κάνουν την εταιρεία να ξεχωρίζει στον κλάδο των αναψυκτικών και χυμών. Η Λουξ, έχοντας, λοιπόν, κατανοήσει την φιλοσοφία σχετικά με την καθοριστική λειτουργία του ανθρώπινου παράγοντα στο εσωτερικό της εξασφαλίζει την ικανοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού όσο και τη συνεχή βελτίωσή του κι έχει δημιουργήσει ένα σύγχρονο, εξελισσόμενο και ασφαλές εργασιακό περιβάλλον.

 

Η Λουξ ως παράγοντας ανάπτυξης

Χάρη στην επιτυχημένη διοίκηση της εταιρείας και των ορθών αποφάσεων που έχει πάρει τα τελευταία χρόνια, η Λουξ διπλασίασε τον τζίρο της κατά τα πρόσφατα χρόνια της  οικονομικής κρίσης ,διευρύνοντας τα μεγέθη της και επικεντρώνοντας τη στρατηγική της στην διεκδίκηση υψηλότερων εγχώριων μεριδίων και την ενίσχυση της εταιρικής της εξωστρέφειας.

Η εταιρία κατέχει σταθερά την 2η θέση στην αγορά στο σύνολο των αναψυκτικών και την πρώτη θέση στα αναψυκτικά με γεύση ανάμεσα σε γνωστές πολυεθνικές, ισχυροποιώντας συστηματικά τη θέση της στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Το 2019 είχε κύκλο εργασιών 35,3 εκατ. και σημείωσε άνοδο 2,44% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, διατηρώντας την διαχρονικά υψηλή κερδοφορία της.

Την τελευταία οκταετία, η Λουξ υλοποίησε επενδύσεις ύψους 20 εκατ. ευρώ σε εξοπλισμό και εγκαταστάσεις, κάνοντας χρήση αποκλειστικά δικών της κεφαλαίων με πρόσφατη, την επένδυση 6 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία μιας νέας γραμμής. Ταυτόχρονα, η εταιρεία τη διετία 2018-2019 υλοποίησε επενδύσεις ύψους 2 εκατ. ευρώ σε μηχανολογικό εξοπλισμό, ενώ προγραμμάτιζε την ίδια στιγμή περαιτέρω επενδύσεις ευρύτερου χαρακτήρα. Ακόμα, οι τραπεζικές υποχρεώσεις της εταιρείας είναι μηδενικές, ενώ μηδενικός είναι και ο δανεισμός της, γεγονός που της δίνει ένα σημαντικό πλεονέκτημα στο υφιστάμενο χρηματοοικονομικό περιβάλλον.