Main img

 

Καινοτομίες & Επιβραβεύσεις

Η λίστα με τις καινοτομίες και τις επιχειρηματικές διακρίσεις της Λουξ είναι εξίσου εντυπωσιακή με τα οικονομικά της μεγέθη.

Η Λουξ λανσάρει τη λουξ Cola, το πρώτο ελληνικό αναψυκτικό τύπου cola.

Πρώτη η Λουξ φέρνει με επιτυχία στους Έλληνες καταναλωτές ένα «ξεχασμένο» παραδοσιακό ρόφημα σε μπουκάλι, τη Βυσσινάδα. Από τον πρώτο κιόλας μήνα της εμφάνισής της στην αγορά γίνεται το 2ο πιο επιτυχημένο αναψυκτικό της σειράς των προϊόντων μετά την Πορτοκαλάδα.

Τα αναψυκτικά «λουξ» επιλέγονται από το Ελληνικό Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών για να σερβίρονται μέσα από την πρωτοβουλία «Kerasma» σε όλο το κόσμο σε Road shows και σε ελληνικά εστιατόρια για την προώθηση των Ελληνικών Γεύσεων.

Τα αναψυκτικά λουξ είναι τα πρώτα ελληνικά αναψυκτικά, και από τα πρώτα ελληνικά προϊόντα συνολικά, που λαμβάνουν από το Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων την επίσημη έγκριση ώστε στις συσκευασίες τους να φέρουν το ειδικό σήμα «Wonderful Greece».

Βραβείο «DIAMONDS». Η Λουξ χαρακτηρίζεται ως ένα από τα «Διαμάντια» της Ελληνικής Βιομηχανίας στο σχετικό πίνακα της Stat Bank με τις 100 ταχύτερα και υγιώς αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

(Βραβείο «Κούρος») Η επιτυχημένη επιχειρηματική δράση των αδελφών Ιωάννη, Κώστα και Πλάτωνα Μαρλαφέκα επιβραβεύεται με το 1ο Βραβείο /(Αριστείο) Επιχειρηματικότητας «ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΟΥΡΟΣ 2009» από τη Λέσχη Επιχειρηματικότητας.

Η Λουξ εντάσσεται στις “Strongest Companies in Greece” της ICAP Group, ως μία από τις πιο ισχυρές εταιρίες στην Ελλάδα.

Η Λουξ κερδίζει εκ νέου το Βραβείο «DIAMONDS» από την Τράπεζα Πληροφοριών Stat Bank, αφού πληροί τα 10 πιο σημαντικά οικονομικά κριτήρια που είχαν τεθεί ανάμεσα σε 3.500 εταιρείες στην Ελλάδα, σχετικά με την αξιοπιστία και την υγιή τους πορεία.

Η Λουξ βραβεύεται για τα 60 χρόνια πορείας της στην ελληνική αγορά τροφίμων και ποτών, στο πλαίσιο του Συμποσίου «100 Χρόνια Ιστορίας της Ελληνικής Αγοράς Τροφίμων και Ποτών» υπό την αιγίδα του ΣΕΒΤ.

Η Λουξ αποσπά εκ νέου ένα από τα βραβεία στα «Διαμάντια της Ελληνικής Οικονομίας» που διοργάνωσε η Statbank , ως μια από τις δυναμικότερες εταιρίες στην Ελλάδα.

Η Λουξ αναλαμβάνει, ως χορηγός, «Υποστηρικτής της Ελληνικής Προεδρίας Συμβουλίου ΕΕ». Μέσα από την χορηγία αυτή τα προϊόντα της Λουξ αποτελούν το επίσημο αναψυκτικό της Ελληνικής Προεδρίας.

Η Λουξ διακρίνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με το βραβείο Χρυσής Φήμης, στο πλαίσιο του θεσμού Famous Brands 2014, γεγονός που επιβεβαιώνει την προτίμηση που δείχνουν οι Έλληνες καταναλωτές στα προϊόντα της.

Το Φεβρουάριο η Λουξ διακρίνεται στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Βραβείων European Business Awards ως Public National Champion, για την περίοδο 2015/16, ανάμεσα σε 36 ελληνικές επιχειρήσεις.

Το Φεβρουάριο, τα αναψυκτικά λουξ plus 'n light επιλέγονται στους φιναλίστ της κατηγορίας Best soft beverage στα Gulfood Innovation Awards 2017, του έγκριτου διαγωνισμού που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της  22ης διεθνούς έκθεσης Τροφίμων και Ποτών Gulfood 2017 που πραγματοποιήθηκε στο Dubai World Trade Centre (DWTC) του Ντουμπάι.

Τα αναψυκτικά και οι χυμοί λουξ τιμήθηκαν για ακόμη μια χρονιά στα Creative Greece Awards 2018, που απονεμήθηκαν στο πλαίσιο του ετήσιoυ  forum  για την ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ, την Τετάρτη 21 Μαρτίου, στο Wyndham Grand Athens Hotel. Σε μια βραδιά ανάδειξης και επιβράβευσης της ελληνικής επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, η Λουξ τιμήθηκε με τη διάκριση επιχειρηματικής αριστείας Creative Greece 2018, ξεχωρίζοντας για ακόμη μία φορά ως μία από τις δυναμικότερες εξαγωγικές επιχειρήσεις της χώρας.
 

Η Λουξ «έλαμψε» για ακόμη μια χρονιά στα βραβεία-θεσμός «Diamonds 2018» ξεχωρίζοντας στη λίστα των υγιέστερα αναπτυσσόμενων εταιρειών στην Ελλάδα. Ειδικότερα, απονεμήθηκε στη Λουξ πιστοποιητικό για την επιλογή της εταιρείας στην κατηγορία «The most admired enterprises in Greece», σε μια βραδιά αφιερωμένη στην καινοτομία και την επιτυχημένη επιχειρηματικότητα, στοιχεία που χαρακτηρίζουν το προφίλ της Λουξ μέσα στα χρόνια. 

Η Λουξ βραβεύτηκε ως κορυφαία εταιρική επωνυμία στην Ελλάδα στον ιστορικό διαγωνισμό των Superbrands Corporate Greece 2018-2019.

H Λουξ διακρίθηκε για ακόμα μια χρονιά στα Diamonds of the Greek Economy 2019 αποσπώντας σχετικό certificate στον καταξιωμένο θεσμό επιχειρηματικής αριστείας

Επιπλέον, οι καινοτόμες σειρές λουξ plus 'n light και λουξ plus 'n light tea διακρίθηκαν με ασημένιο βραβείο στα Healthy Diet Awards 2020 στην ενότητα "Light Product of the Year" και συγκεκριμένα στην κατηγορία "Light Beverage Products".

Η Λουξ απέσπασε διάκριση «Περιφερειακής Αριστείας» στη διοργάνωση των βραβείων «Ελληνική Αξία» 2019, από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣBE), για την αναγνώριση και την προσφορά της στην ανάπτυξη και στην κοινωνική συνοχή στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Η εταιρεία ξεχώρισε ως «Επιχείρηση και Παράδοση» στα ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΒΕΑ 2020 μέσω των οποίων αναδείχθηκαν ελληνικές εταιρείες, που έχουν συμβάλλει τα μέγιστα στην εθνική οικονομία.

Η Λουξ κατέκτησε ασημένιο βραβείο στα RETAILBUSINESS AWARDS στην κατηγορία SUPPLIERS’ BRAND CAMPAIGN για την καμπάνια «Λουξάρω Καλοκαίρι» ενώ για μια ακόμα χρονιά διακρίθηκε στα «Διαμάντια της Ελληνικής Οικονομίας 2020» στην ετήσια συνάντηση επιχειρηματικής Αριστείας «Diamonds of the Greek Economy 2020”.

Ως Αιωνόβιο Brand για τα 70 χρόνια ιστορίας και παράδοσης ξεχώρισε η Λουξ σε μια ιδιαίτερα τιμητική εκδήλωση, στο πλαίσιο του 20ου ετήσιου Συνεδρίου Marketing & Πωλήσεων, λαμβάνοντας Χρυσό Μετάλλιο. Τη βράβευση πραγματοποίησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

Η Λουξ απέσπασε το βραβείοExport Leaders Awards” για τις επιδόσεις της στον τομέα της εξωστρέφειας, στην ετήσια συνάντηση με θέμα «Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ – EXPORT LEADERS FORUM 2021». 

Στο πλαίσιο των Commerce and Industry Awards 2021 η εταιρία διακρίθηκε ως βασικός προμηθευτής των μεγαλύτερων αλυσίδων σούπερ μάρκετ, σε μια διοργάνωση που φέρει την ποιότητα και την εγκυρότητα της New Times Publishing. Επιπλέον, για 7η χρονιά, διακρίθηκε ως «Διαμάντι της Ελληνικής Οικονομίας», στην ομώνυμη εκδήλωση που διοργανώνει η ίδια εκδοτική εταιρία. 

Η Λουξ απέσπασε την τιμητική διάκριση του «Greek Business Champion της Δεκαετίας», ως μια επιχείρηση που πέτυχε αύξηση του κύκλου εργασιών και των κερδών της προ φόρων πάνω από 50% συγκρίνοντας την οικονομική χρήση του 2010 με εκείνη του 2019, στα βραβεία «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας» της Direction Business Network

Επιπλέον, για 2η συνεχή χρονιά διακρίθηκε ως Suppliers’ Brand Campaign στα Retail Business Awards 2021.

Συνεχίζοντας τη δυναμική πορεία της η Λουξ διακρίθηκε στα Business Superbrands Greece στην κατηγορία των μη αλκοολούχων ποτών και ροφημάτων. Συγκεκριμένα της απονεμήθηκε βραβείο για την ανάδειξή της στο θεσμό Business Superbrands Greece 2021-2022 ως κορυφαία Εταιρική Επωνυμία στην Ελλάδα.

Τον Νοέμβριο του 2021 η Λουξ απέκτησε το 42,34% των μετοχών της εταιρίας Εμφιάλωσης Νερού ΔΙΡΦΥΣ ΑΕ, ως μια στοχευμένη επένδυση στον κλάδο του εμφιαλωμένου νερού.

Τέλος, πολύ πρόσφατα απέσπασε διπλή διάκριση στα Supermarket Awards 2021 κατακτώντας το Gold βραβείο ως «Παραδοσιακή Ελληνική Επιχείρηση» και το Bronze βραβείο στην κατηγορία “Marketing & Επικοινωνία (Food)” για την επετειακή καμπάνια των 70 χρόνων.

 

 H Λουξ απέσπασε το βραβείο Μάρκετινγκ “Γεώργιος Αυλωνίτης” στα MADE IN GREECE 2022. Ο Πλάτωνας Μαρλαφέκας, Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής Τμήματος Μάρκετινγκ της Λουξ, παρέλαβε εκ μέρους της εταιρίας το βραβείο Μάρκετινγκ “Γεώργιος Αυλωνίτης”

Το 2022 η Λουξ προχώρησε στο πρόσφατο δυναμικό λανσάρισμα της σειράς λουξ Tea, καθώς και της πορτοκαλάδας λουξ free χωρίς ανθρακικό,  χωρίς την προσθήκη ζάχαρης και τεχνικών γλυκαντικών , χωρίς συντηρητικά , με μειωμένες θερμίδες και χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.

Με διπλή βράβευση ξεχώρισε στη διοργάνωση των Healthy Food Awards 2023. Διακρίθηκε διακριθεί στην κατηγορία “Healthy Beverage Product for Children”  με το Silver βραβείο για τη λουξ  free και στην κατηγορία “Free From or Low Beverage Product” με το Bronze βραβείο για τη σειρά λουξ Tea.

Η λουξ free αναδείχθηκε «Προϊόν της Χρονιάς» στην κατηγορία «ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΘΡΑΚΙΚΟ».

Το "Προϊόν της Χρονιάς" είναι ο μεγαλύτερος και σημαντικότερος θεσμός βράβευσης διεθνώς σχετικά με την καινοτομία καταναλωτικών προϊόντων και υπηρεσιών, που διοργανώνεται σε πάνω από 45 χώρες ανά τον κόσμο. 

Με την εν λόγω βράβευση επισφραγίζεται ο καινοτόμος χαρακτήρας του προϊόντος και η δέσμευση της εταιρίας στην παραγωγή αναψυκτικών που σέβονται τις σύγχρονες καταναλωτικές ανάγκες.